webrasia

Petrol Mühendisliği
Anasayfa Mühendislik Petrol Mühendisliği

  • 4
  • 298

  • Paylaş
  • http://www.webrasia.com/Petrol-Muhendisligi

Petrol Mühendisliği

Petrol Mühendisliği


Petrol mühendisliği, petrol kaynaklarının keşfedilmesi, bir yerden başka bir yere taşınması ve bulunan petrolün işlenmesi gibi farklı alanlarda çalışmaktadır. Petrolle birlikte diğer yeraltı kaynaklarını araştırmak bu kaynakları bulup çıkarmakla görevli olan kişilerdir. Aynı zamanda bulunan petrolü taşımak ve işlemek için farklı görevleri de bulunmaktadır. Petrol mühendisleri yeraltı haritasının oluşturulmasında yardım ederler. Lojistik destek için güzergahın ve aracın seçimini yaparlar. Bu mühendisler sayesinde hem ucuz olan hem de verimli olan petrol kaynaklarına ulaşım sağlanabilmektedir.
Kendisinin emri altında olan ya da kendisiyle beraber çalışacak olan teknisyenlerin ve işçilerin sevkini ve idaresini sağlarlar. İş sağlığını ve güvenliğini ön planda tutarlar. Kuyu testlerini gerçekleştirirler. Ek olarak sondaj, kuyu tamamlama ve depolama işlemlerin planları hakkında çeşitli raporlar oluştururlar.
Öğrencilerin petrol mühendisi olması ve tüm bu işleri yapması için üniversitede 4 yıl süren petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümünden mezun olması gerekmektedir. İyi bir petrol mühendisinin iletişim becerisi de iyi olmalıdır. Mühendislerin kurak yada dağlık alanlarda veya sürekli yağış altında olan yerlerde çalışmaya elverişli fiziksel bir yapıya sahip olması gerekir. Aynı zamanda en az bir yabancı dili üst düzey olacak şekilde bilmesi gerekir. Ekip çalışmasıyla uyumlu olabilmesi ve analitik düşünmeye yatkın olması gerekir. Disiplinli bir birey olmak ve çalışmasında da bu disiplini gösteren biri olmak zorundadır. Bilgisayar ve istatistik yazılımları konusunda bilgi sahibi olmalı; kimya, fizik, matematik ve istatistik alanlarında başarılı ve iyi bir uygulayıcı olmalıdır. Son olarak petrol mühendisleri, mesleğin olumsuz tarafından ötürü yalnız yaşamayı ve şehir yaşamından uzak olacak şekilde adapte olmayı sağlamalıdırlar.
Bu bölümünde eğitimini tamamlayan bireyler petrol mühendisi, sondaj mühendisi ve rezervuar mühendisi alanında geniş iş imkanlarına sahip olurlar. Petrol mühendisliği okuyan öğrencilerin geneli yurtdışında lisans eğitimi almaktadır. Ancak lisansüstü eğitimi alan bireyler, iş alanında çok daha geniş imkanlara sahip olurlar. Bu kişiler başta Exxon Mobil, Chevron, BP, Royal Dutch Shell, Gazprom, Total gibi uluslararası şirketlerde kendine yer edinirler. Böylece ABD, Çin, Rusya, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerle çalışma imkanı yakalarlar. Yüksek dereceli petrol mühendislerinin kazançları da günümüzün ekonomik koşullarına göre oldukça iyidir.


Petrol mühendislerinin aylık kazancı:


•    En düşük: 6.500 TL
•    Ortalama: 11.250 TL
•    En yüksek: 17.900 TL

 

YASAL UYARI

Yayımlanan bu yazılar webrasia.com yazarları tarafından yazılmıştır. Söz konusu metin, izin alınmadan başka bir web sitesinde ya da mecrada kısmen veya tamamen yayımlanamaz, kopyalanamaz, çoğaltılamaz, dağıtılamaz, içeriğinde herhangi bir değişiklik yapılamaz. Aksi taktirde bir hak ihlali söz konusu olduğunda; webrasia.com, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince maddi ve manevi tazminat davası açabilir. Ancak yazının bir bölümü, alıntılanan yazıya aktif link verilerek kullanılabilir. Her türlü alıntı (her müstakil yazı için) 200 kelime ile sınırlıdır. Alıntı yapılan metin üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamaz. Bu metinde yer alan görüşler yazara aittir ve webrasia.com’un editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Link kopyalandı.

Bizi Takip Edin

Yeni makalelerimizden ilk siz haberdar olun!
| Copyright © webrasia.com