İlk otomobil başka bir ifade ile ilk araba 1470’li yıllarda dönemin ünlü bilim adamı Leonardo Da Vinci tarafından çizilip tasarlanmıştır. Floransa da bulunan Bilim ve Tarih Müzesi, Leonardo Da Vinci'nün çizimlerinden yola çıkarak tahtadan arabanın modelini yapıp denemişlerdir. Otomobil denemelerde 30 metre kadar yol kat etmiştir. Araç tam olarak 168 cm boyunda ve 149 cm eninde 3 tekerleklidir. Aracın merkezinde bulunan zembereklerin kurulması ile çalışmaktadır.
Kendi başına ilerleyen ilk araç 1769 yılında Fransız mühendis ve aynı zamanda asker olan Nicolas Joseph Cugnot tarafından Buhar türbini ile çalışıp hareket eden bir traktör üretmeye çalışırken ortaya bu komik bir görüntüye sahip Fardier otomobili çıkmıştır. Fardier otomobili iki silindirden oluşmaktadır. Arabanın krank milinden alınan dönme hareketini bir bisiklet zinciri yardımıyla aracın ön kısmında bulunan tekerleği hareket ettiriyordu, direksiyon sistemi de aynı şekilde ön tekerleğin dönmesine olanak sağlıyordu, bu 3 tekerlekli araç saatte 5 km hızla ve 15 dakika gibi bir süreyle hareket edebiliyordu. Motorlu araçlar arasında dünyadaki ilk trafik kazasını da Fardier buharlı aracı yapmıştır.

İngiliz mucit Richard Trevithick ilk İngiliz 3 tekerlekli otomobilini sergilemiştir. London Steam Carriage ismini verdiği bu otomobil. İngilterenin başkenti Londra sokaklarında 16/17 km yol kat etmiştir. Richard Trevithick otomobilin direksiyon ve süspansiyon sorunları ve Londrada ki yolların bozukluğundan dolayı otomobilini geliştirmeyi bırakmış ve demir yollarını geliştirmeye zaman harcamıştır. Bu olaydan sonra 1873 yılında Fransa da yaşayan Amédée-Ernest Bollée ‘nün piyasaya sürdüğü ilk gerçek otomobil sayılacak konumda olan L'Obéissante 4 tekerlekli ve 12 kişiyi taşıma kapasitesine sahiptir. L'Obéissante isimli araç saat te 40 km hıza ulaşabilmektedir. Bollée 1876 yılında daha önce tasarlamış olduğu dört tekerlekli ilk otomobilin bir üst modelini tasarladı ve bu araca La Mancelle ismini verdi. La Mancelle nin ağırlığı 2.7 tondur ve dört tekerlek tahrikli, yön verilebilir bir otomobildir, tasarladığı ilk araçtan daha hafiftir ve kolaylıkla 40 km hızın üzerine çıkabilmektedir. Bollée La Mancelle isimli aracını Dünya fuarında sergilemiş ve Almanya, Suriye gibi çeşitli ülkelerden insanların ilgisini çekmiş ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden siparişler almıştır. Bunun üzerine Almanya’da fabrika kuran Bollée 1880 yılında La Nouvelle ismini verdiği 2 vitesli 15 beygir gücünde olan yeni bir araba modeli çıkartmıştır. 1881 yılında La Rapide ismini verdiği 6 kişilik yolcu kapasitesine sahip saatte 63 km hıza ulaşan modelini çıkartmıştır.

1875 yılında L'Obéissante.
1889 yılına kadar çeşitli otomobiller geliştirilmiş ve çalışmalar yapılmıştır, yapılan bu otomobillerin tamamı buharla çalışmaktadır. 1769 yılından 1889 yılına kadar sadece buharlı araçlar ile ilgili çalışmalar yapılmamıştır, Belçikalı mühendis Jean Joseph Étienne Lenoir 1859 yılında iki zamanlı içten yanmalı motorun patentini almıştır. 1860 yılında elektrik ile ateşlenen ve su ile soğutulan içten yanmalı ilk motoru geliştirmiştir. Birçok iş adamı bu yeni buluşun farkına varmıştır ve neredeyse her gün yeni bir otomobil üreticisi ortaya çıkmaya başlamıştır, Fransız şirketi Panhard 1891 yılında kurulmuştur ve ilk otomobil seri üretimi yapan firmadır. Panhard & Levassor aracını kullanan ve otomobil sektöründeki büyümeyi fark eden Armand Peugeot 1896 yılında kendi otomobil şirketini kurmuştur. Otomobiller konusunda birçok ilerleme kaydedildikten sonra ortaya bir otomobil endüstri si çıkmıştır, otomobil geliştiricileri günümüze kadar birçok marka ve model otomobil geliştirmişler ve teknoloji konusunda insanlığa çok büyük yarar sağlamışlardır.
YASAL UYARI
Yayımlanan bu yazılar webrasia.com yazarları tarafından yazılmıştır. Söz konusu metin, izin alınmadan başka bir web sitesinde ya da mecrada kısmen veya tamamen yayımlanamaz, kopyalanamaz, çoğaltılamaz, dağıtılamaz, içeriğinde herhangi bir değişiklik yapılamaz. Aksi taktirde bir hak ihlali söz konusu olduğunda; webrasia.com, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince maddi ve manevi tazminat davası açabilir. Ancak yazının bir bölümü, alıntılanan yazıya aktif link verilerek kullanılabilir. Her türlü alıntı (her müstakil yazı için) 200 kelime ile sınırlıdır. Alıntı yapılan metin üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamaz. Bu metinde yer alan görüşler yazara aittir ve webrasia.com’un editöryal politikasını yansıtmayabilir.